LA CONFIANCE

—Since 1924—

Belgische speculoos met de smaak die u kan vertrouwen

Bent u op zoek naar Belgische speculoos met een heerlijke smaak, gemaakt van biologische tarwe, boerenboter en met zorg uitgekozen kruiden, met veel minder suiker en een eerlijke knapperigheid? Dan zit u hier goed. Welkom bij La Confiance.

speculoos ingredients

Goede smaak verdient het allerbeste.

In onze bakkerij wordt onze speculoos net iets anders gemaakt en gebakken. Dat klinkt gemakkelijk, maar geloof ons … dat is het niet. We maken geen speculoos zoals de industriële bakkerijen dat doen. Waarom zouden we ingrediënten inkopen bij industriële leveranciers, terwijl de boeren om ons heen de beste producten hebben?

Daarom kopen we onze ingrediënten rechtstreeks in bij de boeren en molenaars om ons heen. Wat hen bindt, is eerlijke landbouw, respect voor de natuur en een geweldige smaak. We zeggen NEE tegen industriële producten. We werken samen met boeren in België die biologische tarwe verbouwen en hun eigen natuurlijke boter maken. Onze tarwe wordt gemalen door een molenaarsfamilie die al 4 generaties lang met de grootste zorg tarwe maalt zodat alle goede bestanddelen bewaard blijven. We waarderen de zoete smaak van traditionele rietsuiker. We mixen, kneden en bakken kleine hoeveelheden. En we gebruiken de authentieke recepten van mijn overgrootvader. Omdat voor uw artisanale speculoos alleen de meest pure producten goed genoeg zijn.

“Less is more: we gebruiken voornamelijk pure ingrediënten die rechtstreeks van de boerderij, ver verwijderd van alle industriële processen, afkomstig zijn. En we kopen in bij lokale Belgische boeren en telers: zorgvuldig gemalen meel, echte boerenboter, onbewerkte rietsuiker, …”

Vertrouwen is niets nieuws.

In 1924 bouwde mijn overgrootvader La Confiance op deze waarde.

“Mijn overgrootvader, bakker Jozef Borms, en zijn partner August richtten in de jaren 20 La Confiance op. Ze kozen niet toevallig voor deze naam. ‘Confiance’ betekent vertrouwen. Jozef geloofde dat je het vertrouwen van mensen wint met eerlijkheid, betrouwbaarheid en door elke dag naar de beste resultaten te streven. Deze waarden gaf hij ook door aan mijn opa en vader.

Ik vond vier jaar geleden zijn recepten en aantekeningen terug. Dat inspireerde me om mijn droom te volgen, vervuld van dezelfde waarden die mijn overgrootvader koesterde. Daarom blazen we nieuw leven in La Confiance … Om u te laten genieten van de vreugde van authentieke Belgische speculoos, uitsluitend gemaakt van ingrediënten van betrouwbare boeren. Alleen natuurlijke ingrediënten. Niets anders.”

Leo Borms
Founder La Confiance

De ingrediënten die we gebruiken, spreken voor zich

Voor onze speculoos selecteren we alleen biologische ingrediënten die voornamelijk verbouwd worden in het gebied rondom ons, van België tot Noord-Frankrijk. Ze zijn afkomstig van boeren die we kennen en bij wie we rechtstreeks kunnen inkopen; gewoon omdat u en vele anderen dat belangrijk vinden. En natuurlijk kunt u die informatie vinden op onze verpakkingen.

Wij hebben vertrouwen in Thibaut, de boer die met liefde onze biologische tarwe verbouwt

Thibaut produceert de beste tarwe van België. Hij is daar apetrots op. Het gaat hem niet om rijkdom of welvaart maar om geluk. Thibaut voorziet ons van voedzaam meel afkomstig van zijn zongerijpte, biologisch geteelde tarwe. Het wordt zorgvuldig gemalen in Oudenaarde zodat alle gezonde voedingsstoffen bewaard blijven.

En Thibaut heeft een uitstekend gevoel voor timing. Niet alleen bij het zaaien en oogsten. Je kunt je klok erop gelijk zetten: hij staat steeds klaar met een nieuwe lading tarwe zodra de eerste koekjes uit de oven komen …

Ons vertrouwen in de beste boeren en hun ingrediënten: een voortdurende opdracht

Net zoals met Thibaut zoeken we naar boeren bij wie we onze boter rechtstreeks kunnen afnemen of die riet voor onze rietsuiker verbouwen … Het is net als in het oude Rome: je bouwt het niet in een dag op. Maar we vinden iedere week mensen die veel liefde, passie en toewijding steken in hun landbouwgewassen en naar het beste resultaat streven. En dat proeft u in La Confiance speculoos.

Eerlijk

We willen u de eerlijke smaak van authentieke speculoos bieden in al onze producten.

Verse smaak

Altijd vers! Als u een pak van La Confiance opent, ruikt u onmiddellijk de heerlijke geur en smaak van vers gebakken speculoos.

Transparant

We zijn trots op onze boeren en telers. En we maken er geen geheim van wie zij zijn en waar ze hun producten verbouwen. Er komen binnenkort meer verhalen over hen, op de verpakkingen en op onze website.

Traditie

We gebruiken natuurlijk moderne apparatuur in onze bakkerij, maar doen dat met respect voor de lange traditie van Belgische speculoos. Minder bewerkingen. Meer tijd om te kneden, het deeg te laten rusten en te bakken. Meer smaak voor u.

Belgisch

We kopen zoveel mogelijk ‘Belgische’ en lokale ingrediënten in. Want we vinden het geweldig wat de nieuwe generatie gepassioneerde boeren doet in onze omgeving.

Knapperig

En dan bedoelen we ook echt knnnnnapperig! Elk speculooskoekje in elk pak moet dezelfde heerlijke smaak en textuur hebben. We willen dat u smult tot en met de laatste kruimel.

Klein is mooi. En dat proeft u.

We hebben met vallen en opstaan geleerd hoe we de smaak van onze speculoos echt fantastisch kunnen maken. Niet alleen in de keuze van de ingrediënten, maar ook voor de beste samenstelling van het deeg … en voor de best mogelijke bakwijze!

Authentieke kruiden

We hebben ervoor gekozen de hoeveelheid suiker die in veel recepten wordt gebruikt te verminderen en de authentieke kruiden die mijn overgrootvader gebruikte toe te voegen, zodat u een speculoos met een echte, (h)eerlijke smaak eet. We gebruiken koperen speculoosvormen om het perfecte, goudgebakken speculooskoekje te bakken en we wachten net zo lang tot het deeg heeft gerust en zijn volle smaak heeft gekregen … En we hebben het inderdaad over kleine hoeveelheden. Maar is klein vaak niet mooier?

130 gram genot

Zo kunt u erop vertrouwen dat elke verpakking van La Confiance u 130 gram heerlijke smaak en verrukkelijke knapperigheid biedt, met precies het juiste vleugje zoetheid zodat u uw speculoos op elk moment van de dag kunt eten.

Een aanbod waar u vrolijk van wordt

De ‘kern’ van La Confiance-speculoos wordt gevormd door de klassieke speculoos, waarbij we werden geïnspireerd door het authentieke recept van mijn overgrootvader, met minder suiker en meer kruiden. Verwennerij met een hoofdletter V!

Maar er is meer waar u vrolijk van wordt. Momenteel werken we aan hazelnootspeculoos met biologische hazelnoten uit Piëmont in Italië. En we zijn bezig met wat kruidigere varianten … Maar daarover vertellen we u meer zodra we tevreden zijn met de proefresultaten.

La Confiance Packshot Speculoos
logo itqi

La Confiance bekroond met maximale score van de Superior Taste Award

Onze op en top biologische, Belgische speculoos weet wereldwijd smaakpapillen te bekoren – zelfs tot in de hoogste culinaire rangen. La Confiance doorstond met glans de gerenommeerde smaaktest van iTQi (International Taste and Quality Institute): een toonaangevende jury van chefs en sommeliers kende ons product meer dan 90% van de punten én aldus een 3 sterren Superior Taste Award toe. Een label dat we de komende jaren met terechte trots zullen dragen!

Contact

Heeft u een vraag over onze speculoos? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Waar kan u ons vinden?

U kan ons vinden in elke Bio-Planet store en in het Groot Vleeshuis (ook webshop) te Gent.
Daarnaast vindt u ons waarschijnlijk ook in elke bio- of delicatessenshop om de hoek. Contacteer of bel ons gerust! Wij zullen u met veel plezier vertellen welke winkel in uw buurt La Confiance verdeelt:

Schaapveld 7, 9200 Dendermonde, België

+32 52 22 58 22

info@laconfiance.be

Follow us

Food.be - Small Country. Great food.
Bio Certisys Logo