Maison La Confiance

In ons atelier in de Wollestraat worden al jarenlang kwalitatieve, handgemaakte koekjes gebakken volgens onze eigen authentieke recepten. Het is dit concept dat van onze winkel een succesverhaal heeft gemaakt dat aanslaat bij zowel de lokale Bruggelingen als bij toeristen van over de hele wereld.
Vanuit onze winkel heb je een transparante inkijk in ons atelier waar je ziet hoe bakker Hugo het deeg bereid en met liefde voor zijn vak onze koekjes bakt. Je ziet de oven in werking en snuift de geur van vers gemaakte koekjes op. Je ziet hoe onze speculoospasta gemaakt en afgevuld wordt in de potjes, hoe de bokkenpootjes in chocolade worden gedoopt en hoe de tekst op de speculoosharten geschreven wordt.
Mee dan 40 verschillende soorten
Mee dan 40 verschillende soorten
Meer dan 40 verschillende soorten koekjes worden hier in huis gebakken. We leggen hierbij de nadruk op lokale Brugse specialiteiten zoals de Brugse kasseien, kletskoppen en speculoos maar maken ook andere traditionele lekkernijen, zoals rochers, florentines en peperkoek.
Bijkomend bieden wij ook maatwerk aan, zoals gepersonaliseerde koekjes bij een geboorte (met de naam van het kindje), speculoosharten met een door de klant gevraagde tekst (Proficiat, Bedankt, een naam, …) of cadeaumanden met een mix van onze producten voor diverse gelegenheden.
Aangepast assortiment
Aangepast assortiment
Naast een aangepast assortiment volgens de periode van het jaar (Pasen, Kerst, moeder –en vaderdag, einde schooljaar, enz.) bakken we ook koekjes voor speciale gelegenheden zoals voor ‘Week van de Smaak’ dat toch een 200-tal bezoekers over onze vloer brengt die via een geleide wandeling een kijkje komen nemen in ons open atelier. Naargelang het jaarthema maken we dan telkens een nieuwe creatie. Vorig jaar was het thema ‘geuren en kleuren’. De geur van de koekjes hebben we hier al, maar aangezien we geen gebruik maken van kleurstoffen, kozen we ervoor om een koekje te bakken op basis van gevriesdroogde natuurlijke framboosjes, wat een aparte roze kleur gaf aan het koekje. Het jaar daarvoor maakten we een moutkoekje, op basis van de mout die ze gebruiken bij de brouwerij ‘Bourgogne de Flandres’ (ook een labelhouder van Handmade in Brugge).
Met onze winkel en onze in huis bereide producten zetten wij ten volle in op expertise, vakmanschap, ambachtelijkheid en lokaliteit waarbij we zoveel mogelijk samenwerken met plaatselijke partners. Wij doen dit op een transparante manier (open atelier), zonder gebruik van kleurstoffen of kunstmatige aroma’s en met een aanbod dat quasi dagelijks wordt afgestemd op de vraag van onze klanten en op de periode van het jaar.
TRADITIONELE BEREIDING

We gebruiken natuurlijk moderne apparatuur in onze bakkerij, maar we doen dat met respect voor de lange traditie van Belgische speculoos. We gebruiken bronzen speculoosvormen om perfecte, goudgebakken speculooskoekjes te maken en we wachten net zo lang tot het deeg heeft gerust en zijn volle smaak heeft gekregen. Minder bewerkingen. Meer tijd om te kneden, het deeg te laten rusten en te bakken. Meer smaak voor u!

AUTHENTIEKE KRUIDEN

We hebben ervoor gekozen de hoeveelheid suiker die in ons recept gebruikt wordt, te verminderen en de authentieke kruiden die mijn overgrootvader gebruikte toe te voegen. We selecteren met grote zorg kruiden van de beste kwaliteit en voegen ze in de perfecte dosering toe aan het deeg.

VERUKKELIJK KNAPPERIG

En dan bedoelen we ook echt knnnnnapperig! Elk speculooskoekje in elk pak moet die heerlijke geur, die sublieme smaak, die verrukkelijke knapperigheid en het juiste vleugje zoetheid hebben. We willen immers dat u smult tot en met de laatste kruimel. Wanneer u maar wil, op elk moment van de dag!