La Confiance speculoos wordt erkend door VLAM als traditioneel streekproduct

Onze La Confiance speculoos is niet alleen een Oost-Vlaams streekproduct maar werd ook officieel erkend door VLAM erkend als traditioneel Belgisch streekproduct.

Enkele jaren geleden vond onze oprichter Leo Borms het oude recept en de aantekeningen van zijn overgrootvader Jozef terug. Samen met bakker-vennoot August Vincke richtte deze in de jaren 1920 het bedrijfje La Confiance op in Baasrode, nu een deelgemeente van Dendermonde, waar La Confiance nu gevestigd is.

Dit authentieke familierecept uit 1924 werd door La Confiance opnieuw tot leven gebracht. Met moderne apparatuur natuurlijk maar met respect voor de traditionele bereidingswijze van echte Belgische speculoos. En met de beste, biologische ingrediënten die we zoveel mogelijk bij lokale boeren aankopen. Hierdoor voldoet de speculoos aan alle criteria van een traditioneel streekproduct en mochten we de erkenning van VLAM in ontvangst nemen.