Onze waarden: smaak, transparantie en vertrouwen

Een unieke smaak die wereldwijd culinaire smaakpapillen weet te bekoren 

Onze klassieke speculoos doorstond met glans de gerenommeerde smaaktest van het iTQi (International Taste and Quality Institute): een toonaangevende jury van 135 internationale chefs proefde onze speculoos tijdens een blinde smaaktest en kende ze 91,3% van de punten én aldus een 3-sterren Superior Taste Award toe. Een label dat we de komende jaren met trots zullen dragen!

En er is nog meer om van te genieten: naast onze klassieker hebben we nog een speculoos gecreëerd met hazelnoten van boer Federico uit Piemonte en een speculoos met cacaostukjes van boer José uit Peru.

“Prikkel al uw zintuigen: ruik de verrukkelijke geur, zet uw tanden in onze knapperige koekjes, proef de échte boter en de verschillende kruiden,
de ene kruidige toets na de andere... Geniet tot de laatste kruimel!”

Totale transparantie over de herkomst van onze ingrediënten
Totale transparantie over de herkomst van onze ingrediënten

We kopen onze hoofdingrediënten voor 100% bij de boeren met wie we samenwerken en vertellen u wie ze zijn en waar ze hun ingrediënten kweken. Dat klinkt eenvoudig, maar geloof ons, dat is het niet. Het heeft ons veel tijd en moeite gekost maar na een lange zoektocht hebben we onze 3 boeren gevonden. We hebben met hen unieke overeenkomsten gesloten en logistieke methodes opgezet. Zo kunnen we u garanderen dat we steeds tarwe gebruiken die 100% van boer Thibault afkomstig is, cacao 100% van boer José en onze hazelnoten 100% van boer Federico.

Belgische, biologische tarwe, 100% afkomstig van boer Thibault uit Beaumont (Henegouwen)
Belgische, biologische tarwe, 100% afkomstig van boer Thibault uit Beaumont (Henegouwen)

Voor elk speculooskoekje dat we bakken, gebruiken we enkel bloem die afkomstig is van boer Thibault zijn tarwe. Het was een hele uitdaging om kwaliteitsvolle biotarwe van eigen bodem te vinden bij een boer die jaarlijks voldoende tarwe oogst om ons te kunnen bevoorraden. Een lange zoektocht leidde ons naar boer Thibault in Beaumont. Zowel met hem als met onze lokale molenaar ontwikkelden we een unieke manier van samenwerken die garandeert dat we steeds op de tarwe van Thibault kunnen rekenen.

Biologische hazelnoten, 100% afkomstig van boer Federico uit Piemonte (Italië)
Biologische hazelnoten, 100% afkomstig van boer Federico uit Piemonte (Italië)

Ook in onze speculooskoekjes met hazelnoten werken we enkel met bloem die afkomstig is van boer Thibault zijn tarwe. Daarnaast gingen we op zoek naar een bioboer die hazelnoten van topkwaliteit teelt. Zo belandden we in Italië, in de Piemontestreek meer bepaald, gekend voor de beste hazelnoten ter wereld. Daar ontmoetten we boer Federico. Op zijn prachtige boomgaard besloten we met elkaar te gaan samenwerken. 

Biologische cacao, 100% afkomstig van boer José uit Peru
Biologische cacao, 100% afkomstig van boer José uit Peru

Voor onze derde speculoos, wilden we aan ons basisrecept met tarwe van boer Thibault pure stukjes cacao toevoegen. Maar cacaobonen groeien natuurlijk niet naast onze deur. Een jaar lang zochten we over verschillende continenten naar de beste biologische bonen... Tot we via een bevriende chocolatier in contact kwamen met boer José uit Peru. Onder de Peruviaanse zon zag een nieuwe samenwerking haar levenslicht. 

Vertrouwen is niets nieuws.

In 1924 bouwde mijn overgrootvader La Confiance op deze waarde.

“Mijn overgrootvader, bakker Jozef Borms, en zijn partner August richtten in de jaren 1920 La Confiance op. Ze kozen niet toevallig voor deze naam. Confiance betekent vertrouwen. Jozef geloofde dat je het vertrouwen van mensen wint met eerlijkheid, betrouwbaarheid en door elke dag naar de beste resultaten te streven. Deze waarden gaf hij ook door aan mijn opa en vader.

Ik vond enkele jaren geleden zijn speculoosrecept terug. Dat inspireerde me om mijn droom te volgen, vervuld van dezelfde waarden die mijn overgrootvader koesterde. Vandaag brengen we dit familierecept uit 1924 opnieuw tot leven met de beste biologische ingrediënten van onze boeren... Om u te laten genieten van de sublieme smaak van La Confiance speculoos!"  

Leo Borms
Founder La Confiance
 

TRADITIONELE BEREIDING

We gebruiken natuurlijk moderne apparatuur in onze bakkerij, maar we doen dat met respect voor de lange traditie van Belgische speculoos. We gebruiken bronzen speculoosvormen om perfecte, goudgebakken speculooskoekjes te maken en we wachten net zo lang tot het deeg heeft gerust en zijn volle smaak heeft gekregen. Minder bewerkingen. Meer tijd om te kneden, het deeg te laten rusten en te bakken. Meer smaak voor u!

AUTHENTIEKE KRUIDEN

We hebben ervoor gekozen de hoeveelheid suiker die in ons recept gebruikt wordt, te verminderen en de authentieke kruiden die mijn overgrootvader gebruikte toe te voegen. We selecteren met grote zorg kruiden van de beste kwaliteit en voegen ze in de perfecte dosering toe aan het deeg.

VERUKKELIJK KNAPPERIG

En dan bedoelen we ook echt knnnnnapperig! Elk speculooskoekje in elk pak moet dezelfde heerlijke geur, dezelfde sublieme smaak, dezelfde verrukkelijke knapperigheid en het juiste vleugje zoetheid hebben. We willen immers dat u smult tot en met de laatste kruimel. Wanneer u maar wil, op elk moment van de dag!