top of page

Koekjesbakkerij La Confiance krijgt erkenning als ambachtsman

2024 kent een mooie start voor koekjesbakker La Confiance uit Dendermonde. Het bedrijf mag zich nu officieel ‘erkend ambachtsman’ noemen. Deze erkenning wordt toegekend door de Vakliedencomissie van de FOD Economie aan ondernemers die op kwalitatieve en traditionele wijze authentieke producten maken.

 

La Confiance bakt, volgens de regels van het vakmanschap, koekjes onder 2 merken: La Confiance speculoos en Ceval. La Confiance is de biologische speculoos volgens het recept uit 1924 van bakker Jozef Borms, de overgrootvader van huidige eigenaar Leo Borms. Onder het merk Ceval wordt al meer dan 40 jaar vezelrijke en suikerarme koekjes gebakken.


De productie van deze koekjes gebeurt met hedendaagse hulpmiddelen maar met respect voor het traditionele productieproces: het deeg wordt met veel aandacht gemengd en moet vaak een nacht rusten, de productie gebeurt in kleine batchen en met lokale, kwalitatieve grondstoffen. Er wordt bewust gekozen voor duurzaam en - waar mogelijk - biologisch.


Met de wettelijke erkenning als ambachtsman garandeert La Confiance het authentieke karakter, het handmatige aspect en het vakmanschap van zijn producten ten opzichte van de consument.


La Confiance verkreeg al eerder de betiteling van Oost-Vlaams Streekproduct en de erkenning van Handmade in Belgium door Unizo. De La Confiance speculoos werd ook reeds tweemaal met de maximale score van 3 sterren bekroond met een Superior Taste Award, uitgereikt door het International Taste Institute.

 

Voor meer info:

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page